Henk de Jong verricht startschot Slach om ’e Toer

Vrijdag 29 december zal voetbaltrainer Henk de Jong van De Graafschap het officiële startschot geven van de 8ste Slach om ’e Toer in Surhuizum. Om 8.30 uur zal hij in MFC De Delfeart het startsein geven aan de eerste wandelaars. Voordat De Jong dit jaar hoofdtrainer werd van De Graafschap in Doetinchem was bij onder meer trainer bij SC Cambuur en Harkemase Boys.

Dit jaar wordt de tocht ten zuidwesten van Surhuizum gelopen. Vanuit MFC De Delfeart is een prachtige route uitgezet over drie afstanden richting Surhuisterveen, waarbij de langste route tot aan De Leijen voert. De andere twee routes liggen hier tussen in. De wandelroutes voeren grotendeels over verharde wegen, met enkele passages over onverharde paden en door weilanden die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek.

Alle drie de routes eindigen weer in Surhuizum. Naast deze 3 routes is er dit jaar ook een gezinsroute van 6 km. Speciaal voor de jeugd en voor wandelaars voor wie 10 km echt te ver is, maar toch graag een blokje om willen.

Voor meer informatie en de starttijden kunt u terecht op www.slachometoer.frl of volg de Surhúster kuiertocht op Facebook en Twitter via slachometoer.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia