Wereldlichtjesdag in Surhuizum

Op de tweede zondag van december worden alle mensen over de hele wereld herdacht tijdens Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur gaan wereldwijd kaarsjes branden om hen te herdenken, om licht en warmte over te brengen op degene die hen zo missen, om elkaar te laten weten dat we er altijd voor hun zullen zijn. 

In Surhuizum werd deze herdenking gehouden op de begraafplaats aan de Bartemerwei en deze keer werden mensen ook in de gelegenheid gesteld om op de begraafplaats rondom de kerk hun overledenen te gedenken.

De samenkomst was om 18.15 uur, de herdenking heeft een open karakter, dus iedereen was van harte welkom.
Na het welkomstwoord door onze voorzitter Jurjen Dijkstra werden gedichten voorgelezen door Thea Spinder en Djoeke Postma.

Na de koffie kreeg men een lichtje mee voor hen die zij meedragen in hun hart. De saamhorigheid buiten in de kou was voelbaar. Het was indrukwekkend, juist ook om het stil verdriet dat deze mensen met zich meedragen.

Voor alle mensen die een dierbare hebben verloren is december een moeilijke maand. Deze herdenking heeft velen van ons, goed gedaan. Dit mogen we nooit vergeten en zullen ze voor altijd in het licht zetten.

Adembenemend was dan ook de verlichte begraafplaats met langs alle paden de brandende waxinelichtjes en de fakkels.
Hartverwarmend was alle medewerking die wij bij het organiseren hiervan kregen van vrijwilligers.

Namens bestuur uitvaartvereniging De Laatste Eer,
Djoeke Postma
 

Kijk voor meer foto's in de Grutte Gelf

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia