ASC wint derby tegen Drogeham

Zaterdag 16 november stond de derby tussen ASC en Drogeham op het programma. Om 14.00 uur was op sportpark Easterbuorren de aftrap tussen de nummer voorlaatst en nummer laatst van de ranglijst, dus beide ploegen wilden zeker niet verliezen. ASC kwam goed uit de startblokken en zette Drogeham vanaf het eerste fluitsignaal vol onder druk. Dat het, door een leuke aanval die werd afgerond door Tamme de Boer, 'pas' in de 16e minuut 1-0 voor ASC was eigenlijk al een klein wondertje te noemen. De 2-0 voor de thuisploeg kwam van de voet van Han Zwart, die doelman Krol van Drogeham volstrekt kansloos liet met een fraaie lob. Na bijna 40 minuten spelen, leek ASC door het maken van de 3-0 via Nick van den Berg, de wedstrijd al voor rust definitief te beslissen. Toch wist Drogeham in de laatste 5 minuten voor de pauze te profiteren van een aantal momentjes van onachtzaamheid bij ASC, en scoorden de bezoekers twee maal, waardoor het bij rust met een 3-2 tussenstand, zelfs weer spannend was.

Na de rust bleek achter al vrij snel dat ASC weer bij de les was, en die momentjes een incident bleken. Na 10 minuten in de 2e helft wist ASC de 4-2 te maken, toen Jelmer Sijens het meest alert was en de afvallende bal in het vijandelijke doel schoot. 5 minuten later kwam de nu wel echt beslissende treffer op het scorebord, de 5-2 was een curieus doelpunt, want het was een verdediger van Drogeham die de bal via Han Zwart achter de eigen doelman zag verdwijnen. De 6-2 voor ASC kwam in de 87e minuut op het scorebord, het was wederom Han Zwart die, deze keer op aangeven van Remko Hofman, met zijn derde van de middag zijn hattrick complementeerde en tevens de eindstand bepaalde. Een duidelijke en verdiende zege voor ASC, dat de lijn naar boven op zaterdag 23 november in Suawoude door zal willen zetten als er aldaar om 14.30 uur wordt afgetrapt.