DTS blijft ongeslagen door te winnen van Achilles (A)

Zaterdag 14 december kreeg DTS in de Surventohal Achilles uit Almelo op bezoek. DTS had een goede reeks wedstrijden achter de rug en was vastberaden om hier een goed vervolg aan te gaan geven.

DTS had in het begin wat tijd nodig om in de wedstrijd te komen. De gasten uit Almelo wisten daardoor redelijk snel een 2-0 voorsprong te pakken. DTS moest in de achtervolging en kon weer op gelijke hoogte komen. Tot 4-4 waren beide ploegen in evenwicht, waarna Achilles de leiding in handen nam. Achilles bleef scoren, waar DTS iets minder trefzeker was. Dit maakte dat DTS tegen een 5-8 achterstand aankeek. De Broekenhuisformatie liet zich echter niet van de wijs brengen en poetste de achterstand in korte tijd weer weg. Achilles nam vlak voor rust wederom afstand tot 8-10, al wist DTS in de laatste seconden van de eerste helft nog wel de aansluitingstreffer te maken.

Met een 9-10 tussenstand begonnen de ploegen aan de tweede helft. DTS wist langzaamaan een voorsprong op te bouwen en te behouden tot een stand van 16-13. Ditmaal was het Achilles dat een inhaalslag moest maken en hier succesvol in was. Dit leidde er toe dat Achilles de gelijkmaker  kon maken, waarmee er 17-17 op het scorebord stond. Met twee doelpunten op rij kon DTS opnieuw een kleine voorsprong pakken. De ploegen gingen met een 19-18 stand de laatste minuut in. DTS wist door middel van een schot van afstand het verschil weer op twee te zetten, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kon komen. Achilles scoorde de laatste treffer, die de eindstand op 20-19 bracht. Met deze overwinning houdt DTS de ongeslagen status in de poule en deelt het de eerste plaats met Invicta/Frigro.

In het nieuwe jaar hervat DTS de competitie op 11 januari om 19.35 uur met een uitwedstrijd tegen Emmeloord.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia