DTS pakt twee punten tegen Regio '72

Op zaterdag 30 november speelde DTS de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen tegen Regio '72 uit Vaassen. Een voor DTS onbekende tegenstander, die vorige week een ruime overwinning had behaald.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel aan de kant van Regio '72. DTS had hier snel een antwoord op door de 1-1 te scoren. Echter nam Regio '72 de voorsprong opnieuw in handen. Het was voor DTS zaak om de aanvallen geduldig te blijven opbouwen. Hier was DTS succesvol in en wist vervolgens een 3-2 voorsprong te nemen. Ditmaal was het Regio '72 dat weer op gelijke hoogte kwam. Dit zou het spelbeeld worden voor het restant van de eerste helft. Beide ploegen hielden elkaar continu in evenwicht, wat resulteerde in een 7-7 ruststand. DTS wist met een goed plan het juiste tegenwicht te bieden aan Regio '72. Voor de tweede helft was het voor de Broekenhuisformatie zaak om deze lijn door te zetten.
In de tweede helft pakte DTS in haar eerste aanval de leiding in de wedstrijd, al maakte Regio al snel de gelijkmaker. Er lag een enerverende tweede helft in het verschiet, waarin beide ploegen alles op alles zetten om de voorsprong te pakken en te behouden. Het was DTS dat hierin slaagde door tot 10-8 te komen. DTS kon het verdedigend niet sluitend houden, waardoor Regio '72 tot 10-10 kon komen. Ongeveer halverwege de tweede helft maakte DTS een serie van twee doelpunten, waarmee het de voorsprong weer in handen had. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kregen beide ploegen nog verschillende kansen, maar aan beide kanten ontbrak het aan de afronding. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 12-10. Voor DTS betekende dit een zeer welkome overwinning.

Volgende week zaterdag 7 december hoopt DTS een goed vervolg te geven aan deze eerste wedstrijden, waarin 3 punten zijn behaald. De selectie van DTS reist dan af naar Vroomshoop. Hier speelt DTS om 14.50 uur tegen TOP (V), waarna ook de wedstrijd tussen de 2e teams op het programma staat.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia