DTS wint nipt van Emmeloord

Op zaterdag 11 januari stond voor DTS de uitwedstrijd tegen Emmeloord op het programma. Het doel van DTS is om de goede lijn van de laatste wedstrijden door te zetten.

In de openingsfase van de wedstrijd hadden beide teams kansen om de score te openen, maar de openingstreffer liet lang op zich wachten. Na enkele minuten was het Emmeloord dat een 2-0 voorsprong nam. Vanaf dat moment vielen de doelpunten aan beide kanten makkelijk. DTS wist de achterstand beetje bij beetje om te zetten in een 3-5 voorsprong. Emmeloord trok de stand gelijk tot 5-5 en in het restant van de eerste helft wist zowel DTS als Emmeloord geen afstand te nemen. Dit resulteerde in een ruststand van 9-9.

Het begin van de tweede helft had hetzelfde spelbeeld als aan het einde van de eerste helft. Na rust nam Emmeloord de voorsprong, al wist DTS tot tweemaal toe weer op gelijke hoogte te komen. Echter wist Emmeloord wederom de voorsprong in handen te nemen, waarmee de stand op 14-12 stond. Opnieuw herpakte de Broekenhuisformatie zich en bracht de stand op 14-14. Nadat Emmeloord van afstand de 15-14 scoorde, lukte het DTS om met vijf doelpunten op rij een ruime voorsprong op te bouwen. Deze voorsprong zag DTS vervolgens redelijk snel weer verdwijnen, doordat ook Emmeloord een serie doelpunten scoorde. Met een stand van 18-19 werd de slotfase van de wedstrijd ingegaan. Het lukte DTS om op 18-20 te komen, maar ook Emmeloord wist daarna nog tweemaal te scoren. Met een gelijke stand gingen de laatste twee minuten in. Met een afstandschot was het DTS dat de voorsprong pakte. In de laatste minuut van de wedstrijd veranderde er niets meer aan de stand, wat maakte dat DTS de punten mee naar Surhuizum mocht nemen.

Met deze 20-21 overwinning behoudt DTS de gedeelde eerste plaats in de poule, samen met Invicta/Frigro. Volgende week zaterdag 18 januari speelt DTS om de koppositie tegen Invicta/Frigro om 15.30 uur in de Surventohal in Surhuisterveen.   

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia