Gosse van der Meer derde in Tortour Gravel in Zwitserland

Veldrijder Gosse van der Meer deed eind oktober mee aan de driedaagse Gravel Tour in het Zwitserse Sursee. De Tortour Gravel staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan ondergronden, pittige beklimmingen, snelle afdalingen en vooral lange grindwegen. 
Na de proloog van 25 km op vrijdag 23 oktober in het Surseewald staat de rijders op zaterdag 24 oktober (98 km / 20000 hoogtemeters) en zondag 25 oktober (62 km / 1300 hoogtemeters) twee langere etappes te wachten.

Gosse werd twee jaar geleden al eens tweede in deze gravelrace. Vrijdagmiddag was de proloog van 25 km welke direct belangrijk is voor het klassement. Deze eerste korte etappe kon hij na een sprint op zijn naam zetten. “Het werd sprinten met drie man en ik ging van ver en de streep lag op een helling. Nu twee dagen zien te overleven!”, zei Gosse van der Meer na afloop van de eerste dag.

De tweede dag verliep voor Gosse nogal chaotisch.“Tijdens de tweede etappe maakte ik helaas een navigatiefout en verloor meer dan 15 minuten... ik bleef zo hard pushen als ik kon om te redden wat er nog over was en tot mijn grote verbazing passeerde ik de finishlijn als de derde rijder van de dag.” Met deze uitslag ligt het klassement volledig in z’n plooi.

Zondagochtend, op de laatste dag van de driedaagse, wist Gosse de derde plaats vast te houden en eindigde met een tijd van 6:35:56 op de onderste trede van het podium. De eerste en tweede plaats waren respectievelijk voor de Zwitsers Nicola Rohrbach (6:19:11) en Benjamin Schnyder (6:26:09).

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia