K.v. DTS Pjuktoernooi - Afsluiting seizoen 2020/2021

Het is voor velen een gek korfbaljaar geweest. Met weinig wedstrijden, maar wel héél veel trainingsuren. Net als voor veel andere activiteiten heeft de competitie namelijk lang stilgelegen. Met een relatief normale start in september, werd in oktober duidelijk dat een herstart van de competitie wel eens heel lang kon duren. En dit bleek dus ook het geval. Pas op 12 juni werd er weer een competitiewedstrijd gespeeld, alleen door de jeugdteams. 

Maar De Tûke Smiters hebben zeker niet stilgestaan, integendeel! De gehele herfst, winter en het voorjaar hebben zowel jeugdteams als senioren doorgetraind. In februari stonden diverse teams zelfs al buiten op het veld,  om maar klaar te zijn voor een eventuele competitie! Deze competitie is er voor de senioren niet gekomen, dus is het Pjuktoernooi voor velen de eerste ‘krachtmeting’ na een lang trainingsseizoen! (Bij het Pjukken staan 2 korven 6 meter uit elkaar en schieten de twee teams om en om, het team met de meeste doelpunten wint)

Dus werd op 26 juni, de allereerste dag dat het ook weer mocht, een toernooi georganiseerd! Ook dit jaar was er veel animo onder de (oud) korfballers uit Surhuizum en omstreken. Met 32 koppels en het nodige publiek startte het toernooi om klokslag 14.00! De omstandigheden waren ideaal, en dus werd er ook veel gescoord. Ook veel koppels uit A1 en B1 wisten te verrassen,  de toekomst van DTS is dus in goede handen! 

Tijdens de Knock-out rondes hadden de weergoden een nieuw spelelement in petto: Regen. Maar dit mocht de pret niet drukken en werd er dus vrolijk doorgeschoten onder de nieuwe omstandigheden.

Rond half 5 waren de halve finales bekend: regerend kampioenen Jakob de Haan & Jeroen Dijkstra tegen Enne Jan Spoelstra & Tjebbe Posthumus , de finalisten van vorig jaar. Net als vorig jaar wisten Jakob & Jeroen deze confrontatie te winnen. In de tweede halve finale waren Henk Geertsma & Lucas Vonk te sterk voor Sytze Hansma en Bauke Hoogsteen.

De finale was lange tijd spannend, maar ook dit jaar zijn Jakob & Jeroen de beste schutters van Surhuizum! Ze wisten de finale te winnen met 20-15 en zijn de terechte winnaars van de Schuttersbokaal én een overheerlijke taart van Bakkerij Dennis Kolthof. De dag werd afgesloten met een BBQ en een ouderwets gezellige avond bij de kantine, waar iedereen lang op heeft gewacht.

Het komende jaar hopen we leden, ouders en supporters weer te kunnen begroeten op ons sportpark. Ook dorpsgenoten die nog wat minder bekend met de korfbalsport zijn, zijn natuurlijk van harte welkom! Graag tot de competitiestart in september!

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia