Zwaar bevochten overwinning voor DTS 2

Zaterdag 3 oktober stond DTS 2 op het kunstgras in Grouw tegenover Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 4. Zonder aanmoediging van publiek moest DTS 2 het opnemen tegen de tot nu toe ongeslagen koploper.

Beide ploegen begonnen fanatiek aan de wedstrijd en kwamen daardoor moeizaam tot scoren. Het waren de Grouwsters die de score openden van afstand. Daar werd meteen op gereageerd door DTS. In het begin van de wedstrijd was het telkens Mid-Fryslân die de leiding nam, maar DTS liet geen gaatje vallen: 3-3. Vervolgens benutte DTS een strafworp, waardoor De Tûke Smiters op een voorsprong kwamen die werd uitgebreid naar de 3-5. Mid-Fryslân kwam echter voor rust nog terug in de wedstrijd en zette de stand op 5-5.

In de tweede helft ging het scoreverloop wederom gelijk op, wat de nodige spanning met zich meebracht bij beide teams. Dit uitte zich in fysieke duels en vele fluitsignalen. Met een tussenstand van 7-7 verlieten Hillie en Wiebren het veld voor Geertje en Eelke. Deze wissel pakte goed uit voor DTS. Via zijn eerste afstandsschot van de wedstrijd wist Eelke – naar eigen zeggen met zijn ogen dicht – de korf te vinden. Na de aansluitingstreffer aan de kant van Mid-Fryslân voerde DTS de druk op tot 8-10 in hun voordeel. De Grouwsters maakten het hun tegenstanders echter niet gemakkelijk en haalden hun achterstand in tot de 11-11. Met een fraaie doorloopbal besloot DTS uiteindelijk de wedstrijd. Omdat Mid-Fryslân in de laatste minuut haar strafworp niet wist te benutten, ontsnapten De Tûke Smiters in Grouw aan een gelijkspel.

Door met 11-12 te winnen van de nummer 1 heeft DTS 2 de 3e plaats bemachtigd. Volgende week zaterdag speelt DTS in Garijp tegen Vlug en Vaardig/Quick ’21 3.